Locuitorii Transnistriei indignați de falsurile vehiculate de presa rusă/ FOTO

Locuitorii regiunii transnistrene se arată indignați de reportajele pozitive realizate de televiziune din Federația Rusă despre Transnistria, în contextul în care situația economică este într-o situație alarmantă, salariile și pensiile sunt tăiate sau întârzie.

Pe rețeaua de socializare Odnoklassniki, zeci de locuitorii ai regiunii și-au manifestat nemulțumirea față de ultimul reportaj realizat de postul de televiziune NTV, care prezintă Transnistria ca un “model de succes” pentru cele două republici separatiste create în estul Ucrainei.

Reportajul realizat de NTV:

În reportaj se spune că economia Transnistriei înflorește, iar oamenii din Ucraina, dar și din Republica Moldova vin la Tiraspol, la cea mai mare piața din oraș, să facă cumpărături. În același timp, locuitorii regiunii acuză de fals jurnaliștii de la NTV, menționând că prețurile în stânga Nistrului sunt exagerat de mari, iar locuitorii sunt nevoiți să-și facă cumpărăturile la Chișinău sau în Ucraina.

“Familia noastră merge la Chișinău sau Odessa pentru cumpărături, unde prețurile la mâncare, dar și la haine sunt de trei ori mai ieftine”, spune un comentator.

Alt comentator spune că “jurnaliștii lucrează la comanda conducerii Transnistriei și mint la fel ca și liderii regiunii”.

“Prețurile la utilități au crescut, soțului meu i-au tăiat 40% din salariu. Cum putem supravețui?”, se întreabă alt comentator.

Publicăm mai jos o parte din discuția creată în jurul reportajului:

reportat ntv transnistria comentarii odnoklassniki comentarii odnoklassniki 2 comentarii odnoklassniki 3

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare