Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Noii viceminiștri ai Ministerului Muncii,…

Noii viceminiștri ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) are doi noi viceminiștri.

În această funcţie au fost numite Viorica Dumbrăveanu, care anterior a deţinut funcţia de şef al Direcţiei politici de protecţie a familiei şi drepturilor copilului, la MMPSF şi Laura Grecu fost secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister.

Viorica Dumbrăveanu a absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universităţii de Stat din Moldova şi deţine titlul de Magistru în Drept. Şi-a început activitatea în cadrul MMPSF în anul 2002, în funcţie de consultant, ulterior a fost şef de direcţie. În perioada 2008 – 2009 a deţinut funcţia de viceministru al protecţiei sociale, familiei şi copilului. Până în prezent a fost şef al Direcţiei politici de protecţie a familiei şi drepturilor copilului. Dna Dumbrăveanu a fost decorată de Președintele Republicii Moldova cu Ordinul „Meritul Civic” în anul 2010, cunoaşte 3 limbi.

Laura Grecu este licențiată în pedagogie şi psihologie socială, inclusiv în drept constituţional şi drept administrativ. Totodată, deţine diploma de Master în aceleaşi domenii. Din anul 1999 activează în cadrul MMPSF şi are în spate o experienţă de peste 16 ani în domeniul protecţiei sociale. În anul 2015 a fost numită în funcţia de viceministru, ulterior secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister. Vorbeşte fluent trei limbi.

Tot astăzi au fost eliberaţi din funcţie, în baza cererii de demisie, foştii viceminiştri ai muncii, protecţiei sociale şi familiei: Boris Gîlca, Nighina Azizov şi Iurie Crăciuneac.