Versiunea lui Filip în privința atacului asupra casei lui Drăguțanu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul Pavel Filip lasă de înțeles că atacul cu grenadă asupra casei guvernatorului BNM Dorin Drăguţanu ar putea avea legătură cu activitatea din ultima perioadă a Băncii Naţionale în privinţa unei bănci comerciale.

Șeful Executivului a cerut autorităților să dea dovadă de responsabilitate în acest caz și să cerceteze cu atenție situația.

„Este clar că acest atac are elementele unui atac de tip mafiot. Este important să demonstrăm că astfel de acţiuni sunt pedepsite. Sper că anchetatorii vor stabili dacă acest atac are legătură cu activităţile BNM din ultima perioadă în ceea ce priveşte o anumită bancă. Există mai multe ipoteze. Trebuie să aflăm cine a fost autorul atacului şi cine l-a comandat”, a declarat Pavel Filip.

Casa guvernatorului BNM Dorin Drăguțanu a fost atacată cu o grenadă. Incidentul a avut loc în noaptea zilei de duminică spre luni, în jurul orei 3:00.

Potrivit poliției, grenada a fost aruncată la balconul locuinței acestuia. Familia nu a avut de suferit, însă câteva geamuri ale casei au fost sparte.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal, calificând incidentul drept un atac terorist.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...