Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Întrevederea între Pirkka Tapiola și…

Întrevederea între Pirkka Tapiola și Pavel Filip. Despre ce au discutat oficialii

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi, 3 februarie, o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola. Discuţia celor doi oficiali s-a axat pe realizarea agendei europene a R. Moldova şi impulsionarea reformelor în diverse domenii.

Pirkka Tapiola a salutat propunerea de a organiza în timpul apropiat o şedinţă comună cu participarea membrilor Cabinetului de miniştri, a conducerii Parlamentului şi Comisiilor parlamentare, la care să fie invitaţi ambasadorii ţărilor Uniunii Europene în R. Moldova.

În cadrul întrevederii s-a discutat, de asemenea, despre acţiunile prioritare care urmează a fi întreprinse în vederea pregătirii către Consiliul de Asociere RM-UE, armonizarea cadrului normativ naţional la standardele europene, consolidarea instituţiilor statului, ameliorarea situaţiei în sistemul financiar-bancar şi dezvoltarea social-economică a Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au exprimat opinia comună referitor la necesitatea unor măsuri hotărâte pentru a spori încrederea în structurile statului, prin realizarea unei comunicări deschise cu societatea civilă şi impulsionarea relaţiilor cu partenerii externi.