Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   [Video] Trei poliţişti sunt anchetați…

[Video] Trei poliţişti sunt anchetați pentru corupție

Trei angajaţi ai Inspectoratului de poliţie Dubăsari al IGP al MAI, sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă, după ce au extorcat 4000 de lei de la o persoană care a săvârşit un accident rutier.

Conform informaţiei parvenite în adresa Direcţiei combaterea corupţiei a Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI, doi dintre poliţiştii care nemijlocit documentau accidentul rutier sus-menţionat, pentru muşamalizarea cazului, au extorcat de la petiţionar suma menţionată supra, ameninţându-l că în caz contrar, va fi privat de dreptul de a conduce mijlocul de transport pe o perioadă de la 2 la 3 ani cu arest contravenţional pe o durată de 15 zile.

Astfel, la 31 ianuarie 2016, în jurul orelor 10:30, în or. Criuleni în faţa Gării Auto, sub controlul angajaţilor SPIA, petiţionarul a transmis banii, moment în care a fost stabilit şi al treilea poliţist, complice al celor doi, care s-a dovedit a fi un inspector inferior pentru sistematizarea circulaţiei rutiere din cadrul IP Dubăsari.

Ulterior, în momentul reţinerii bănuiţilor, aceştia ignorând somaţiile angajaţilor SPIA, au părăsit locul infracţiunii cu un automobil.

Câteva ore mai târziu, suspecţii au fost localizaţi, doi dintre ei fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Pe cazul dat, Procuratura Anticorupţie a iniţiat o cauză penală pentru corupere pasivă.