21:30:13 23.04.2024
Stiri

Gațcan și-a dat DEMISIA! Ministerul Sănătății caută director pentru Institutul Mamei și Copilului

Social 02.02.2016 20:25 Vizualizări2245 Autor: Stela Mihailovici
Gațcan și-a dat DEMISIA! Ministerul Sănătății caută director pentru Institutul Mamei și Copilului ea.md


Ministerul Sănătății a inițiat un concurs pentru selectarea directorului Institutului Mamei și Copilului, după ce Ștefan Gațcan și-a dat demisia din cauza unui conflict cu ministra Ruxanda Glavan.

La concurs se pot înscrie persoane care au vârsta de până la 65 de ani și o vechime în muncă de cel puțin șapte ani. Contează și experiența de manager.

Institutul Mamei și Copilului urmează să delege doi reprezentanți în cadrul comisiei de concurs. Cei care se văd directori ai instituției medicale își pot depune dosarele până la 21 februarie.

Potrivit regulamentului, Comisia va evalua calitățile personale ale fiecărui candidat și va analiza proiectul de management al instituției, care urmează a fi scris pe cel mult zece pagini care să conțină propuneri de soluționare a problemelor spitalului și propuneri de dezvoltare a instituției.

Proiectul va fi prezentat în fața comisiei cu ajutorul aplicației „Power Point” timp de 15 minute, iar fiecare membru al comisiei va putea adresa câte două întrebări.

Ulterior, membrii comisiei vor acorda un punctaj pentru fiecare candidat: până la 20 de puncte pentru proiectul de management prezentat, până la cinci puncte pentru calitățile personale și până la opt puncte pentru evaluarea dosarului.

Va fi desemnat câștigător candidatul care va acumula cel mai mare număr de puncte. În cazul în care vor exista mai mulți candidați cu un punctaj egal, câștigătoare va fi persoana care a acumulat mai multe puncte la proiectul de management.

Contestările vor putea fi depuse în decurs de 24 de ore de la anunțarea rezultatelor concursului.

Amintim că Ștefan Gațcan, numit în funcție în 2012, era amenințat cu demisia de către ministrul Sănătății Ruxanda Glavan, care a declarat că managerul Institutului Mamei și Copilului a avut anterior mai multe sancțiuni.

Pe de altă parte, Gațcan declara că Ruxanda Glavan se răzbună pentru un conflict mai vechi sau vrea să-l demită pentru a desemna un nou director, pe placul Partidului Democrat.

Precizăm că, de la numirea Ruxandei Glavan în funcția de ministru al Sănătății, au fost concediați directorii celor mai importante instituții medicale din republică și s-au organizat concursuri pentru selectarea unor noi directori pentru câteva spitale raionale. Mai mulți candidați au declarat că „concursurile sunt fraudate”, iar în realitate se cunosc din timp câștigătorii, care sunt simpatizanți ai Partidului Democrat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md