Asta după ce, pe 23 decembrie, Ministerul Justiţiei le-a cerut să le refacă pentru că, potrivit oficialilor, nu corespundeau anumitor criterii ale instituţiei. 

„Sperăm că Ministerul Justiţiei nu va  tergiversa înregistrarea partidului, deoarece ei deja le-au examinat şi nu vor proceda ca data trecută. Sperăm că cel mult în 10-15 zile să avem răspunsul definitiv”, a declarat preşedintele organizaţiei Chişinău a Platformei DA, Nicolae Gârbu.

Potrivit legii, Ministerul Justiţiei are la dispoziţie 30 de zile pentru a examina documentele depuse de Partidul "Platforma Demnitate şi Adevăr".

Amintim că, pe 13 decembrie 2015, s-a desfăşurat Congresul extraordinar al Partidului "Forţa poporului", care a fost redenumit în Partidul "Platforma Demnitate şi Adevăr", iar preşedinte al formaţiunii politice a fost ales reprezentantul protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase.

Noul partid a fost creat ca o alternativă la actuala clasă politică, este proeuropean şi îşi propune să lupte pentru condiţii decente de trai pentru cetăţeni, implementarea reformelor şi scoaterea ţării din captivitatea oligarhilor.