Potrivit cifrelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, publicate marţi de Oficiul Federal pentru Muncă, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborât luna trecută cu 20.000, până la cifra ajustată de 2,73 milioane de persoane, iar rata şomajului a coborât până la 6,2%, cel mai mic nivel înregistrat după reunificare, de la 6,3% în decembrie.

Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la o scădere cu 8.000 de persoane a numărului de persoane fără un loc de muncă precum şi pe menţinerea ratei şomajului la 6,3%.

„Evoluţia bună de pe piaţa muncii a continuat la începutul anului", a declarat preşedintele Oficiului Federal pentru Muncă, Frank-Juergen Weise.

Chiar dacă companiile germane se confruntă în continuare cu riscuri, în primul rând o încetinire a economiei chineze care provoacă turbulenţe pe pieţele financiare mondiale, gradul de ocupare ridicat şi preţul scăzut al petrolului au dus la creşterea cheltuielilor de consum în Germania.

Potrivit celor mai recente prognoze ale Ministerului german al Economiei, cheltuielile de consum vor susţine creşterea Produsului Intern Brut în condiţiile în care vor înregistra un avans de 2,3% în 2016, comparativ cu un avans de 1,6% preconizat pentru 2015, în timp ce exporturile, motorul tradiţional de creştere al economiei germane, ar urma să încetinească la 3,2% în acest an, după un avans de 5,4% în 2015.