00:40:34 29.03.2024
Stiri

SUA şi NATO fac o MUTARE-ȘOC împotriva agresiunii ruse. R. Moldova, ROL ESENȚIAL în planul NATO

Știri 02.02.2016 18:10 Vizualizări1511 Autor: Ziarul National
SUA şi NATO fac o MUTARE-ȘOC împotriva agresiunii ruse. R. Moldova, ROL ESENȚIAL în planul NATO


Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, intenţionează să crească în mod substanţial desfăşurarea de arme grele, vehicule blindate şi alte echipamente militare în statele NATO din Europa Centrală şi de Est, informează „New York Times”, citat de infoprut.ro.

Administraţia de la Casa Albă susţine că această mişcare are ca scop descurajarea agresiunii Rusiei în regiunea ex-sovietică.

Oficialii americani spun că în 2017 bugetul pentru arme şi echipamente suplimentare va fi majorat cu mai mult de 3,4 miliarde de dolari pentru cheltuielile militare ale Statelor Unite în Europa, o mărire cu 789 de milioane de dolari peste fondul actual.

Potrivit „New York Times”, infrastructura de arme va fi folosită de către forţele americane şi NATO pentru a menţine permanent în regiune o brigadă de luptă înarmată complet.

„Aceasta este o treabă foarte importantă, iar ruşii îşi vor ieşi din minţi”, spune Evelyn N. Farkaş, care a ocupat până de curând la Pentagon postul de secretar asistent adjunct pe probleme de apărare, specialist de top pe zona euroasiatică.

Este un semnal enorm de angajament în descurajarea Rusiei, pentru consolidarea Alianţei şi pentru parteneriate cu state precum Ucraina, Republica Moldova şi Georgia”, a adăugat experta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md