Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cercetați penal pentru tentativa de…

Cercetați penal pentru tentativa de mituire a polițiștilor de frontieră

Doi bărbați, cetățeni ai Republicii Cipru, au încercat să corupă polițiștii de frontieră cu suma de 10 euro fiecare, din motive necunoscute, pentru care vor răspunde penal. Cazul a fost înregistrat la data de 28 ianuarie, curent, la aeroportul din Chișinău.

Astfel, în jurul orei 18.30, în cadrul procedurii de control asupra pasagerilor sosiți cu cursa Londra-Chișinău s-au prezentat doi cetățeni străini. Aceștia s-au legitimat în baza pașapoartelor eliberate de autoritățile cipriote.

În momentul verificării documentelor, la pagina cu date personale erau aranjate câte o bancnotă de 10 euro.

Acționând conform obligațiunilor funcționale, inspectorul de frontieră a anunțat șeful ierarhic superior despre gestul celor doi pasageri și, concomitent, au fost luate măsurile necesare de verificare suplimentară a acestora.

Poliția de Frontieră a pornit o cauză penală pe numele ciprioților pentru corupere activă. dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 de unităţi convenţionale.

În prezent, sunt verificate toate circumstanțele, inclusiv identificarea motivelor, care au dus la comiterea infracțiunii de mituire a polițiștilor de frontieră.