Andrei Baștovoi și fiul său Valentin ar putea fi eliberați pentru 72 de ore pentru a participa la înmormântare

Fostul deputat Andrei Baștovoi va fi eliberat pentru 72 de ore pentru a participa la ceremonia de înmormântare a soției sale care a decedat în această noapte în urma unei scurgeri de gaz. 

Potrivit Ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, de asemenea va fi eliberat și fiul acestuia, Valentin. Decizia a fost luată în cadrul ședinței urgente a Guvernului convocată în legătură cu mai multe decese înregistrate  noaptea trecută.

Cebotari a spus că Andrei Baștovoi a fost anunțat despre tragedie de către colaboratorii DIP. De asemenea, el a avut posibilitatea să vorbească la telefon cu rudele despre cele întâmplate.

Cebotari a mai adăugat că la moment se îndeplinesc toate măsurile procedurale pentru ca Baștovoi și fiul său să fie eliberați până deseară. Aceștia vor fi însoțiți tot timpul de angajați ai DIP.

Tragedia din familia Baștovoi s-a întâmplat aseară, în jurul orei 20:00, în urma unei scurgeri de gaze. Salvatorii au fost anunțați de către Serviciul 903. Mircea, unul dintre fii soților Baștovoi, în vârstă de 26 de ani a fost găsit în locuință și transportat la spitalul „Sfînta Treime” în stare de comă de gradul I și II. Svetlana, însă, nu a reușit să fie salvată. Pompierii au pătruns în casă cu echipament specializat pentru că persista un puternic miros de gaz.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.