Rusia a încălcat din nou spațiul aerian al Turciei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Turcia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus la Ankara pentru a-i comunica „condamnarea fermă” a faptului că un avion rus i-a încălcat spațiului aerian, a anunțat sâmbătă MAE turc, denunțând „o atitudine iresponsabilă”, relatează AFP și Reuters.

„Un avion Su-34 din aviația rusă a încălcat spațiul aerian la ora locală 11.46 ieri (vineri, 09.46 GMT — n.r.)”, a precizat ministerul într-un comunicat.

„Subliniem încă o dată că Rusia poartă întreaga responsabilitate a oricăror consecințe grave care ar putea decruge dintr-o astfel de atitudine iresponsabilă”, a adăugat ministerul, subliniind că Ankara cere Rusiei „să acționeze cu responsabilitate”.

„Facem un apel clar către Federația Rusă să nu violeze spațiul aerian turc, care este și spațiul aerian al NATO”, se mai menționează în comunicat.

Acest avertisment intervine la două luni după ce un bombardier rus a fost doborât de aviația turcă deasupra frontierei siriene, provocând o gravă criză diplomatică între Moscova și Ankara, care au poziții divergente în conflictul din Siria.

Rusia susține regimul lui Bashar al-Assad, în timp ce Turcia apreciază că plecarea acestuia este necesară pentru soluționarea conflictului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...