16:13:42 23.04.2024
Stiri

FOTO // Klaus Iohannis s-a mutat în casă nouă

Monden 30.01.2016 17:01 Vizualizări1405 Autor: Ziarul National
FOTO // Klaus Iohannis s-a mutat în casă nouă libertatea.ro


După mai bine de un an de zile de când e președintele României, Klaus Iohannis și-a luat în primire locuința destinată șefilor de stat. Este vorba despre Vila Lac 3, aceeași reședință în care a stat și Traian Băsescu, timp de 10 ani, cât a fost primul om în stat.

Iohannis nu s-a mutat în locuință imediat după începerea madatului, deoarece a așteptat ca locuința să fie renovată. Președintele a cerut ca Vila Lac 3 să fie zugrăvită în totalitate, să i se refacă fațada și să aibă loc alte reparații necesare, printre care și o consolidare a structurii.

vila-lac-3

Lucrările ar fi costat, conform unor estimări, aproapre un milion de euro, dar reprezentanții RA-APPS, care administrează imobilul și s-a ocupat cu renovarea acestuia, au confirmat că a avut loc o renovare, fără a menționa costurile implicate.

„Nu am avut şi nu am cerinţe extravagante. Dar, da, am cerut să fie zugrăvită casa, să fie reparată şi zugrăvită faţada. SPP a cerut să fie reparată o parte, specialiştii au cerut o consolidare a clădirii, dar cereri extravagante nu obişnuiesc să am”, a declarat și Klaus Iohannis, cu privire la renovările aduse Vilei Lac 3.

Vila Lac 3 este dotată cu un sistem de securitate antitero și are linii de comunicații speciale în așa fel încât președintele și familia acestuia să nu fie nevoiți să părăsească locația în cazul unui atac. În plus, pe suprafața de 1.045 mp se regăsesc și un teren de tenis, o piscină, un patinoar, un ponton și o remiză pentru bărci.

Sursa: Libertatea


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md