08:41:18 24.04.2024
Stiri

Povești de dragoste // „Viața asta-i scurtă tare...”

Reportaj 30.01.2016 17:30 Vizualizări1493 Autor: Ziarul National
Povești de dragoste // „Viața asta-i scurtă tare...” sursa: google.ro


Cuvintele acestui cântec mi-au amintit de tinerețe, de prima dragoste. Parcă a fost mai ieri.

Eram prietenă cu Victor, colegul meu de facultate, care fusese întemnițat din motive politice. Participase la demonstrațiile studențești din ani ’67-’68 ai secolului trecut. Apropo, de ce în zilele noastre istoricii nu elucidează adevărul despre acele evenimente care au distrus multe vieți omenești?

Într-una din seri, prietenii îl implorau pe Victor să povestească despre viața sa din închisoare, iar el încerca să se eschiveze, spunând că asta nu poate fi povestit. Prietena mea i-a reproșat că mie mi-a povestit despre suferințele de acolo. Atunci, el a zis că aceste lucruri se povestesc doar o dată în viață - celui mai apropiat om.

Eu... am înmărmurit. Aceasta a fost cea mai fericită zi din viața mea – băiatul pe care îl iubeam mi-a făcut o declarație de dragoste în public.

Însă n-a fost să fie. Acea „prietenă” mi-a furat dragostea chiar de sub nas. L-a sedus pe Victor, ajungând cu el în pat. Evenimentele au derulat groaznic.

Mila lui Dumnezeu a fost să mănânc niște pește afumat în ziua următoare, să mă simt rău și să ajung la Urgență. Acolo mi-au făcut spălături la stomac, dar totuși am stat în comă câteva zile. Medicii mi-au spus mai târziu că era cât pe ce să mor, deoarece nu peștele a fost motivul otrăvirii, ci îngurgitasem mercur viu. Mi-am reamintit fiecare clipă și am înțeles cine îmi dorea moartea.

Victor a trebuit să se căsătorească cu fata aceea, deoarece se considera că profitase de ea. Deși n-o iubea, nu a avut încotro. În timpul Uniunii Sovietice asta era grav, mai cu seamă că era fost întemnițat.

Viața mea a fost dată peste cap, însă a avut grijă Dumnezeu de mine. Acum, la sfârșitul istorisirii, aș vrea să dau un sfat tinerelor: fetelor, să nu aveți încredere în prietenele voastre. De obicei, ele sunt cele care vă invidiază și vă distrug viitorul. (Maria Grigoriu, or. Cahul)

P. S. Povestea ta poate fi aici. Dacă vrei să împărtășeșeti istoria ta de dragoste pe care ai trăit-o sau pe care o trăiești, dacă vrei să-ți deschizi sufletul și să dai frâu liber sentimentelor, o poți face expediind o scrisoare la redacția noastră la adresa: mun. Chișinău, str. A. Pușkin 22, Casa Presei, bir. 408 sau un mesaj lainfo@ziarulnational.md. Cele mai interesante povești vor fi premiate.

Câștigătorul unui CD de la Sens Music cu albumul „În fiecare zi” de Victor Socaciu este Maria Grigoriu, or. Cahul.

Sunteți rugați să telefonați la redacție în decurs de 30 de zile pentru a afla unde și cum să intrați în posesia premiului.



Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md