01:50:19 24.04.2024
Stiri

Cei mai căutați INFRACTORI din Europa: Lista EUROPOL conține și numele unui moldovean

Social 30.01.2016 15:31 Vizualizări5365 Autor: Ziarul National
Cei mai căutați INFRACTORI din Europa: Lista EUROPOL conține și numele unui moldovean


Autoritățile de aplicare a legii din Europa și EUROPOL au lansat vineri un site care ajută la depistarea celor mai căutați infractori ai Europei.

România apare pe acest portal cu doi urmăriți: Gregorian Bivolaru, pe numele căruia există un mandat de executare a șase ani de închisoare pentru act sexual cu un minor, dar și Robert Gârleanu, cu cetățenie română și moldovenească, care este căutat pentru omor și având de executat închisoare pe viață.

Site-ul www.eumostwanted.eu are o aplicație care permite tuturor cetățenilor să ofere informații utile și este lansat de European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) - o rețea de polițiști din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializată în localizarea și prinderea urmăriților internațional, cu sprijinul EUROPOL.

Portalul oferă informații despre cei mai importanți infractori urmăriți internațional, atât condamnați, cât și suspectați că ar fi comis infracțiuni grave sau acte de terorism în Europa.

Site-ul este disponibil în 17 limbi, printre care și română, și prin intermediul său cetățeni din Uniunea Europeana și din afara acesteia vor putea furniza informații utile, expeditorul mesajului având și opțiunea de a ramâne anonim.

Foto: Robert Gârleanu

În prezent, site-ul conține datele despre 45 de infractori sau suspecți dați în urmărire, dar el va fi actualizat periodic, susține Europol, subliniind că este vorba despre „prima inițiativă de la nivelul Europei pentru a prezenta pe o platformă comună o listă de infractori căutați”.

Pe lista celor mai căutați 45 de infractori publicată pe site-ul lansat vineri se află, printre altele, numele lui Salah Abdeslam și Mohamed Abrini, urmăriți pentru rolul lor în atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și sute de răniți.

teroristi Paris EUROPOL

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md