(INFOGRAFIC) Cele mai puternice tridente ofensive din fotbalul european; Surpiză pe locul 3

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Messi, Suarez și Neymar formează în continuare cel mai eficient trident ofensiv din fotbalul european, potrivit catalanilor de la Sport.es, care au realizat o infografie în care e prezentată o ierarhie a celor mai productive triplete de atac.

Chiar dacă Messi a lipsit două luni în acest sezon din cauza unei accidentări, trio-ul din avanposturile Barcelonei, din care mai fac parte Suarez și Neymar, rămas cel mai eficient. 71 de goluri au înscris în total cei 3 atacanți ai campioanei Spaniei și a Europei. Suarez a fost cel mai productiv dintre ei, cu 30 de goluri, urmat deNeymar (21) și Messi (20).

Venirea lui Zidane ca antrenor la Real Madrid nu a putut decât să apropie tripleta Bale – Benzema – Cristiano de cea al rivalei din campionatul Spaniei. Vicecampionii din La Liga au 62 de goluri, iar portughezul este cel mai productiv din acest punct de vedere, cu 27 de reușite. Benzema are 22, iar Bale 13.

Locul al treilea este ocupat de o suripriză: Borussia Dortmund. Aubameyang, Reus și Mkhitaryan au înscris de 52 de ori. Internaționalul din Gabon are 25 de reușite, germanul are 14, iar armeanul are 13.

Abia apoi urmează Bayern Munchen, cu 49 de reușite pentru tripleta Lewandowski (25), Muller (19) și Robben (5).

PSG (44) și Manchester City (35) completează topul întocmit de catalani.

556998_556998_infografie_sport_es


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...