George Copos este primul dintre cei 8 condamnaţi la închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor care este eliberat. În afară de el, au mai primit pedepse cu executare Mihai Stoica, Gică Popescu, Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu. Decizia fusese luată pe 4 martie 2014 de Curtea de Apel Bucureşti.

În afară de pedeapsa primită în Dosarul Transferurilor (3 ani şi 8 luni), George Copos mai fusese condamnat cu executare şi în Dosarul Loteria I (4 ani). George Copos avea de executat patru ani de închisoare, după ce Tribunalul Bucureşti a decis să nu fie aplicat un spor de pedeapsă, în urma contopirii condamnărilor primite în dosarele "Loteria I" şi cel privind transferurile de jucători.

Tribunalul Bucureşti a admis azi contestaţia lui George Copos în cazul deciziei Judecătoriei Sectorului 5 prin care a fost respinsă propunerea de eliberare condiţionată. Instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus ca George Copos să fie pus de îndată în libertate.

După ce decizia instanţei va fi comunicată Penitenciarului Rahova, George Copos va putea părăsi unitatea de detenţie.

Copos mai are un dosar, cunoscut ca "Loteria II", în care este judecat pentru manipularea pieţei de capital, spălare de bani, fals în înscrisuri şi folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă. Cauza se află în judecare la Tribunalul Bucureşti, următorul termen fiind stabilit în 10 aprilie.

În ianuarie 2015, Comisia de la Penitenciarul Rahova a aprobat eliberarea condiţionată a lui George Copos, dar Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea omului de afaceri.

Copos a depus contestaţie, dorind să arate că s-a reeducat în perioada în care a fost închis. Tribunalul Bucureşti va stabili astăzi dacă acesta va fi eliberat. Decizia va fi una definitivă, iar dacă îi va fi favorabilă, fostul patron al Rapidului poate ieşi astăzi din închisoare.

Copos cere eliberarea spunând că a bifat peste 200 de zile în anul în care a fost închis, informează gsp.ro. Acesta a scris cinci cărţi, una de istorie şi patru de turism, a muncit la atelierul de tâmplărie şi s-a înscris la toate activităţile penitenciarului Rahova, potrivit România TV. Procurorii contestă acest exces de zel, spunând că afaceristul a făcut toate acestea doar pentru a ieşi mai repede din închisoare, nu pentru a se reeduca.

Conform Ştiripesurse.ro, cărţile scrise de Copos au fost: „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Tara Românească si Moldova în secolele XIV-XVI”, ”Tăşnadul medieval”, ”Turismul european durabil”, ”Turismul vector de interculturalitate” sau ”Franciza versus managementul în industria hotelieră”.

400 de zile de închisoare efective a împlinit marţi George Copos. La aceste zile, avocatul său a spus că se adaugă alte 150 de zile pentru cele 5 cărţi scrise, plus alte 68 de zile la atelierul de tâmplărie.

"Am avut atitudine ireproşabilă în închisoare", a spus Copos în faţa judecătorilor. "Am cerut să lucrez neplătit şi la Rahova şi la Jilava, am scris lucrări ştiinţifice pe teme care nu au fost abordate de specialişti şi care au fost apreciate de profesori".În sprijinul cererii sale de eliberare, Copos a adus o caracterizare eliberată chiar ieri de conducerea penitenciarului.

Copos a insistat pe faptul că a plătit prejudiciile şi în cazul Loteria şi în Dosarul Transferurilor: "Am dovedit îndreptarea mea prin plata daunelor civile, am făcut-o imediat după condamnare, sunt poate printre putinii condamnaţi. Mi-am dus cu demnitate pedeapsa".

George Copos a fost condamnat în două rânduri la închisoare, în Dosarul Transferurilor şi în Dosarul Loteria I.