Actualitate

28 de localităţi din 8 raioane au rămas ÎN BEZNĂ, din cauza vântului puternic

(UPDATE 15.40) Vântul în rafale, cu o intensitate de circa 20 metri pe secundă, asociat cu precipitaţiile sub formă de ploae au afectat în dimineaţa zilei de marţi, 7 aprilie, buna funcţionare a reţelelor electrice.

Astfel, la ora 7.10 au fost înregistrate prímele deconectări avariate în reţele vizând 5 localităţi din 3 raioane, iar către ora 12.00 deja erau rămase parţial sau în totalitate fără energie 28 de localităţi din 8 raioane din partea de centru şi din sudul ţării.

În principal deconectările avariate se datorează rupturilor de conductori ai liniilor electrice aeriene, deteriorării pilonilor sau a diferitor elemente ale echipamentelor electrice de linie.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor şi reluarea furnizării energiei electrice către consumatori au fost mobilizate 54 de echipe mobile.

(Știre inițială) Echipe de intervenţie lucrează ca să reconecteze localităţile la reţeaua de energie electrică. Potrivit Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, nu au fost înregistrate pagube majore în urma ploilor și a vântului din ultimele 24 de ore. Pentru data de 7 și 8 aprilie curent, Serviciul Hidrometeorologic de la Chişinău a emis un avertisment de cod galben pentru vânt puternic.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *