Delegaţia condusă de ambasadorul sirian la ONU Bashar al-Jaafari a sosit la aeroport, a declarat sursa citată, precizând că din delegaţie fac parte 16 persoane, între care doi parlamentari şi diplomaţi. Adjunctul ministrului de externe sirian, Fayçal Moqdad, va superviza convorbirile din Damasc.

Delegaţia regimului lui Bashar al-Assad urmează să se întâlnească vineri după-amiază cu emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, potrivit unui purtător de cuvânt al ONU. Această întrevedere va da semnalul de începere a unui dialo prevăzut să dureze şase luni şi care urmează să fie purtat într-o manieră „indirectă”, părţile urmând să discute separat cu emisarul ONU.

Obiectivul este de a găsi o soluţie politică la un conflict ce s-a soldat cu peste 260.000 de morţi şi milioane de refugiaţi din martie 2011. Foaia de parcurs stabilită pentru negociatori vizează încheierea unui armistiţiu, formarea unui guvern de uniune în următoarele şase luni şi organizarea de alegeri într-un an şi jumătate. Puterile occidentale, direct afectate de sosirea refugiaţilor sirieni şi de ameninţarea jihadistă a grupării Statul Islamic (SI), fac presiune pentru găsirea unei soluţii politice în Siria.