Tudor Baliţchi demis de la Vamă, iar Ion Prisăcaru de la FISC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și directorul general al Serviciului Vamal au fost demiși.

Demiterea acestora vine după ce premierul Pavel Filip a solicitat miercuri ministrului Finanțelor suspendarea din funcție a șefilor Serviciului Vamal, Inspectoratului Fiscal și Poliției Economice.

Filip a motivat cererea de demisia a acestora prin faptul că cele trei instituții ar pune presiune „rea intenționată” asupra agenţilor economici.

Șeful Executivului a menţionat că a primit informații din care rezultă că se fac controale excesive asupra agenților economici, au loc intimidări, se cere mită. „Mă refer, în mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Serviciul Vamal, dar şi la Poliţia Economică”, a precizat Premierul.

Ministrul Finanţelor Octavian Armaşu a semnat la 28 ianuarie 2016, Ordinul cu privire la încetarea raporturilor de serviciu prin demisie a lui Ion Prisăcaru din funcţia de şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi Ordinul cu privire la încetarea raporturilor de serviciu prin demisie a lui Tudor Baliţchi din funcţia de director general al Serviciului Vamal.

Totodată, referitor la declaraţiile prim-ministrului Filip cu privire la controalele excesive efectuate asupra agenţilor economici, care sunt intimidaţi şi de la care se cere mită, referindu-se la implicarea mai multe structuri de stat cu atribuţii de control, în mod special, la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat şi Serviciul Vamal, Ministerul Finanţelor comunică că, în perioada următoare, urmează a fi pornită ancheta de serviciu pe instituţiile nominalizate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...