Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.01.2016

Premierul Pavel Filip pledează pentru intensificarea comunicării între Guvern şi mediul de afaceri

Premierul Pavel Filip pledează pentru intensificarea comunicării între Guvern şi mediul de afaceri

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova, la care au participat și miniştrii Economiei, Finanţelor şi Justiţiei.
 
În debutul şedinţei, Premierul a vorbit despre prioritățile programului de guvernare, menţionând că principala preocupare este creșterea bunăstării oamenilor, iar acest obiectiv poate fi realizat doar în strânsă colaborare cu mediul de afaceri.
 
„Guvernul înțelege că dezvoltarea țării trebuie să înceapă din interior. Ne dorim să avem un buget pentru a plăti salarii, dar şi să stimulăm dezvoltarea mediului de afaceri. Cred într-un parteneriat între Guvern şi oamenii de afaceri”, a declarat Pavel Filip.
 
Pavel Filip a menţionat că va insista asupra înlăturării tuturor barierelor și constrângerilor în activitatea agenţilor economici. Primul pas a fost anunţarea moratoriului, pentru o perioadă de trei luni, la orice tip de control din partea Serviciului Fiscal și a Direcţiei Prevenirea Fraudelor Economice. Pe perioada moratoriului, va fi elaborat un nou cadru legal care va reglementa controalele la agenții economici, astfel încât să nu mai fie permise abuzuri sau intimidări.
 
Totodată, șeful Executivului a menţionat că va iniţia acţiuni care să simplifice dezvoltarea afacerilor, prin implementarea ghișeului unic și a platformelor electronice, reducerea taxelor și a numărului de autorizații necesare.
 
La rândul lor, participanţii la şedinţă au adus în discuție mai multe probleme cu care se confruntă în activitatea lor, printre care reglementarea excesivă a anumitor domenii, instabilitatea forţei de muncă, infrastructura deficitară.
 
În urma discuției, participanții au convenit ca mediul de afaceri să delege cinci reprezentanţi în Consiliul Economic al Prim-ministrului, pentru a asigura o colaborare eficientă în viitor, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus