Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.01.2016

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit. În cadrul discuției, au fost abordate chestiuni prioritare de pe agenda bilaterală, evoluţiile politice din ţară şi au fost punctate direcțiile de colaborare pentru dezvoltarea relaţiilor moldo-americane în diverse domenii, în spiritul Dialogului Strategic moldo-american existent.

Şeful Executivului a accentuat priorităţile Programului de guvernare pentru primele 100 de zile, inclusiv acţiunile concrete care urmează a fi întreprinse în vederea stabilizării şi ameliorării situaţiei din ţară pe plan politic, social, economic. În acest sens, Pavel Filip a precizat că reluarea cât de curând posibil a negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional şi semnarea unui Acord de finanţare cu Republica Moldova constituie o prioritate a Guvernului.

Ambasadorul James Pettit a reiterat susţinerea SUA pentru continuarea procesului de implementare a agendei reformelor asumate de Republica Moldova, printre care: combatarea corupției, democratizarea societăţii şi reformarea sistemului financiar-bancar.

De asemenea, Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat mulţumiri pentru sprijinul constant acordat ţării noastre, inclusiv pentru asistenţa financiară oferită de SUA Republicii Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus