Banca Mondială va oferi 300.000 de dolari pentru formarea profesională

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Stela Grigoraş, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Băncii Mondiale. Părţile au discutat despre semnarea unui Memorandum cu privire la acordarea unui grant din partea Băncii Mondiale, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților statistice ale MMPSF”. Valoarea grantului constituie 300.000 de dolari.

Beneficiari ai grantului vor fi Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Agenția Națională pentru Ocupare Forței de Muncă şi Biroul Național de Statistică.

Scopul proiectului rezidă în sprijinirea Republicii Moldova de a-și îmbunătăți datele statistice dar și capacitățile analitice pentru planificarea, luarea deciziilor și monitorizarea politicii de corelare a formării profesionale cu necesitățile pieței muncii.

„Apreciem implicarea partenerilor externi în promovarea politicilor ocupaţionale şi reiterăm angajamentul MMPSF în vederea coordonării procesului de semnare a Memorandului şi de implementare a grantului”, a menţionat ministra Stela Grigoraş.

Activităţile planificate în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților statistice ale MMPSF” se referă la elaborarea și implementarea modulului cu privire la barierele de angajare, în special mobilitatea geografică şi competenţele solicitate pe piaţa muncii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...