Iulian Groza: Platforma DA este mișcare civică sau partid politic?

Ex-viceministrul de Externe, Iulian Groza, spune că prin transformarea Platformei DA din organizație civilă în partid politic face parte din planul de discreditare a mișcării civice și “în general a protestului cetățeanului simplu împotriva mizeriei din țară”.

Acesta a scris, pe pagina sa de Facebook, s-a răzgândit să meargă la Forumul Civic care va avea loc mâine în calitate de expert al Institutului de Politici și Reforme Europene.

“Năstase se așteaptă ca mâine la Forumul Civic să vină elita moldovenească.  Deși intenționam să merg în calitate de expert ‪‎IPRE‬, m-am răzgândit…nu mă pot ridica la înălțimea elitei lui Năstase, Usatîi și Dodon, nici nu aspir la asta de altfel … plus nu mai înțeleg nimic … se seamănă foarte multă confuzie și se întorc cu josul în sus mai multe lucruri… Platforma DA este mișcare civică sau este și partid politic? Forumul Civic este civic sau politic?… de participă și reprezentații forțelor politice… Societatea civilă moldovenească include sau nu partidele politice?”, scrie acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.