04:57:17 20.04.2024
Stiri

PING-PONG între Candu și liderii protestatarilor: „Să vină el în fața poporului”

Politică 28.01.2016 17:58 Vizualizări1271 Autor: Galina Munteanu
PING-PONG între Candu și liderii protestatarilor: „Să vină el în fața poporului” romaniatv.net


Organizatorii protestelor, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, al Partidului Nostru, Renato Usatîi, și cel al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, nu vor da curs invitației președintelui Parlamentului, Andrian Candu, la întâlnirea de mâine, 29 ianuarie, la ora 9.00.

Mai mult, aceștia îl invită pe președintele Parlamentului la Formul societății civile, care urmează să aibă loc tot mâine, la ora 10.00, să-și spună soluțiile „în fața poporului”.

„Dacă Andrian Candu își respecta poporul, astăzi, la ora 17.00, venea în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) și spunea despre decizia luată. Noi nu vom merge la această întâlnire, dar îl așteptăm pe Candu la noi. O să mergem până la urmă și nu testați rezistența noastră”, a declarat astăzi Renato Usatîi, în Piața Marii Adunări Naționale.

Usatîi îndeamnă oamenii ca la următorul protest să vină cu flori. „Până acum le-am cântat la karaoke, le-am mărșăluit, e timpul deja pentru flori, crizanteme, garoafe. Vă spun de pe acum, pentru ca pe urmă să nu trezim vecinii să căutăm cheile de la „tepliță” (seră – n.r.) ca să luăm flori. Ce o să facem cu ele, o să vă spunem”, a conchis Usatîi.

Precizăm că, astăzi, 28 ianuarie, a expirat, la ora 17.00, ultimatumul adresat autorităților la demersul organizatorilor protestelor de amploare din centrul capitalei. Până la ora 15.30 nu a venit nicio reacție din partea autorităților, iar după această oră liderii protestatarilor au fost telefonați de către Andrian Candu care i-a invitat la un dialog.

Mâine, în cadrul Forumului societății civile, organizatorii protestelor, care se pronunță pentru organizarea alegerilor anticipate în R. Moldova, ar urma să decidă cum vor proceda mai departe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md