„La ora 17:00 a expirat ultimatumul, demersul protestatarilor, care au ieşit nu pentru că au fost aduşi de cineva, dar pentru că guvernarea îşi bate joc de propriul popor. După un an de zile de proteste, pe 24 ianuarie s-a solicitat dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate libere. Până la 15:30 nu a existat nicio reacţie, ca la 15:30 să ne contacteze Andrian Candu, care ne-a comunicat că mâine, la ora 9.00, ar vrea să discute „soluţii de rezolvare a conflictului”. Am spus că până astăzi la 17 are timp, poate chiar un pic să întârzie. Dumnealui a insistat ca mâine la 9:00 să aibă loc discuţia. Având în considerare că mâine dimineaţă, la ora 10:00, avem programat Forumul Civic, am decis cu toţii ca Adrian Candu să fie invitat la acest Forum Civic, unde poate să discute cu noi”, a declarat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unui briefing în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„Ignorarea revendicărilor este sfidare nu a noastră, a liderilor, ci a celor peste 100 de mii de oameni care au venit în PMAN cu o poziţie foarte clară: dizolvarea Parlamentului, alegeri anticipate, preşedinte ales de popor, scoaterea din captivitate a instituţiilor de stat. Nu am primit niciun răspuns timp de atâtea zile. Dacă guvernarea are ceva de spus, puteau să o facă până astăzi. Dacă Andrian Candu vrea, să vină la ora 10:00 la Forum, să discute faţă în faţă cu societatea civilă”, a adăugat şi liderul PSRM, Igor Dodon.

La rândul său, liderul PN, Renato Usatîi, a menţionat că guvernanţii „nu trebuie să încerce răbdarea protestatarilor”. „Consultaţiile la Global Business Center şi la Nobil puteau să aibă loc până ieri, nu neapărat să aştepte până astăzi”, a conchis acesta.