Filip a cerut suspendarea șefilor de la Fisc și Vamă

Premierul Pavel Filip a cerut miercuri suspendarea conducătorilor și a unor funcționari asupra cărora există suspiciuni de la Inspectoratul Fiscal și de la Serviciul Vamal, urmare mai multor plângeri despre abuzuri și cazuri de mită în timpul controalelor asupra agenților economici.

Pavel Filip a precizat că a primit mai multe plângeri în acest sens, inclusiv în cadrul consultărilor cu reprezentanții mediului de afaceri. În multe cazuri este vorba de controale excesive și estorcare de mită.

Pavel Filip i-a solicitat ministrului finanțelor Octavian Armașu să dispună suspendarea din funcție a persoanelor vizate pe perioada anchetei, dar și instituirea unui moratoriu asupra controalelor. “Solicit suspendarea din funcție a conducătorilor și persoanelor vizate în informații, propun tuturor miniștrilor, directorilor de agenții să asigurăm împreună instituirea unui moratoriu asupra controalelor pe o perioadă de trei luni”,a declarat Pavel Filip.

Totodată, el le-a solicitat organelor de drept să urgenteze acțiunile de investigație și urmărire penală în dosarele administrative în privința factorilor de corupție în organele menționate. “Suspiciunile ce planează asupra fiscului, vămii, poliției economice, vămii și conducătorilor acestor instituții trebuie clarificate iar abuzurile trebuie oprite. Avem informația că se oprește mită în sume enorme, informație ce poate fi confirmată de orice agent economic”, a punctat premierul.

//

Ședința Guvernului Republicii Moldova din 27 ianuarie 2016Prim-ministrul Pavel Filip a cerut suspendarea șefului Vămii, FISC-ului și Poliției EconomiceLive aici: https://www.privesc.eu/arhiva/65338

Posted by Privesc.Eu on 27 Ianuarie 2016

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.