04:13:26 24.04.2024
Stiri

Un turist din R. Moldova se FOTOGRAFIA în fața casei lui Iohannis din Sibiu și a fost dus la POLIȚIE

Social 27.01.2016 17:40 Vizualizări940 Autor: Ziarul National
Un turist din R. Moldova se FOTOGRAFIA în fața casei lui Iohannis din Sibiu și a fost dus la POLIȚIE romaniatv.net


Doi turişti, un poliţist din Republica Moldova şi o femeie, au fost duşi ieri-seară la sediul Poliţiei Sibiu, de un echipaj de jandarmi, după ce aceştia s-au oprit în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis pentru a-şi face poze de pe trotuar.

Cei doi turişti au părăsit sediul Poliţiei Sibiu după ce, în urmă verificărilor, s-a stabilit că nu reprezintă niciun pericol, scrie ziuaconstanta.ro.

Jandarmeria Sibiu susţine că nu este ilegal să faci fotografii casei preşedintelui Iohannis de pe domeniul public. Totuşi, dacă cei de la Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), care asigura protecţia imobilului solicită jandarmilor să facă verificări, aceştia sunt obligaţi să ia măsuri.

„Există persoane care au manifestat un interes aparte pentru un obiectiv care este păzit. Sunt măsuri de ordine fiind vorba de reşedinţa unui preşedinte. Jandarmii au stabilit identitatea celor două persoane, însă trebuiau să mai chestioneze şi nişte baze de date, să verifice dacă acel om chiar e poliţist sau nu, pentru că oricine poate pretinde că e poliţist”, a specificat Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu.

„Identitatea unuia dintre ei figura că este poliţist în Republica Moldova. Ei au susţinut că nu doreau să facă poze casei preşedintelui, ci doar să se fotografieze pe ei. A fost o neînţelegere. Imobilul beneficiază de măsuri de protecţie suplimentară”, a explicat purtătorul de cuvânt

Conform acestuia, nu este prima dată când jandarmii verifică persoane care, din diverse motive, staţionează prea mult în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis şi chiar a fost aplicată o amendă unui tânăr care nu a fost cooperant cu forţele de ordine.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md