Actualitate

Kremlinul confirmă că liderul nord-coreean Kim Jong-Un va vizita Moscova în luna mai

"Participarea (la ceremonie) a liderului nord-coreean a fost confirmată, pregătim sosirea sa", a declarat Peskov. Aceasta va fi prima călătorie în străinătate a liderului nord-coreean de la sosirea sa la putere în 2011, relatează Interfax.

O vizită în Rusia a lui Kim Jong-Un ar putea arăta voinţa Phenianului de a-şi reduce dependenţa faţă de China, principalul său aliat diplomatic şi economic, în timp ce Moscova multiplică semnalele de susţinere a acestei ţări, una dintre cele mai izolate din lume.

La sfârşitul lui noiembrie, Rusia a votat împotriva unei rezoluţii ONU care ar fi permis aducerea regimului nord-coreean în faţa justiţiei internaţionale pentru crime împotriva umanităţii, calificată de Moscova drept "contraproductivă".

Moscova a precizat de asemenea că înţelege furia Coreei de Nord faţă de filmul american "The Interview", aflat la originea unor noi tensiuni între Phenian şi Washington.

Pe lângă Kim Jong-Un, numeroşi şefi de stat, între care şi preşedintele american Barack Obama, au fost invitaţi la ceremonie. Douăzeci dintre ei au confirmat deja participarea, a anunţat săptămâna trecută şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

În fiecare an, Rusia sărbătoreşte la 9 mai victoria Aliaţilor împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial. Această comemorare este în mod tradiţional prilejul unei parade militare în Piaţa Roşie, în care Moscova îşi afişează puterea militară.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *