În cadrul dezbaterilor, Tatiana Răducanu, singurul candidat înscris în concurs, a declarat că ar fi dispusă să lase fotoliul din CSM în favoarea celui de vicepreşedinte al Curţii Supreme de Justiţie întrucât instanţa ar fi în criză de imagine şi ar necesita reforme. Discuţia s-a lăsat cu replici.

S-a votat, însă la limită: patru membri în favoarea candidaturii Tatianei Răducanu şi şase - împotrivă. Magistraţii nu şi-au motivat decizia. Potrivit procedurii, concursul pentru alegerea vicepreşedintelui CSJ urmează a fi organizat din nou. Răducanu, care a activat în calitate de judecător la CSJ timp de opt ani până a fi aleasă membru al CSM, nu a fost de găsit pentru a ne spune dacă va candida repetat.

De menţionat că judecătoarea este cunoscută pentru atitudinea critică faţă de neregulile din sistem, inclusiv faţă de setul de propuneri legislative în justiţie iniţiate de preşedintele CSJ, Mihai Poalelungi. Fotoliul de vicepreşedinte al Curţii Supreme de Justiţie şi preşedinte al Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ a devenit vacant după ce în primăvara anului trecut, magistratul Svetlana Filincova a demisionat în urma unui scandal în care era acuzată că ar fi manipulat sistemul de repartizare aleatorie a dosarelor.