Partidul generalului Alexei reapare pe scena politică! În frunte vor fi tineri cu studii peste hotare

Partidul Legii și Dreptății, condus de către generalul Nicolae Alexei, reapare pe scena politică de la Chişinău. Un grup de tineri cu studii peste hotare, al căror lider este Marin Ciobanu, administratorul Zonei Economice Libere Bălți, a anunţat astăzi că aderă la această formaţiune politică.

Din echipa care își propune să reanimeze formațiunea fac parte 14 tineri, cu vârsta medie de 35 de ani, majoritatea cu studii și experiență profesională în Europa sau Statele Unite ale Americii.

Generalul Alexei a declarat la o conferinţă de presă că formaţiunea politică în formulă nouă vine cu o alternativă politică pentru segmentul de dreapta şi îşi propune înnoirea clasei politice.

„Noi am decis să ne implicăm în redresarea situației din țară. Trebuie să fim consolidați, mai ales prin atragerea tinerilor care și-au făcut studiile în occident. Astăzi punem începutul unui proces de aderare a acestor tineri la partid”, a declarat președintele PLD, generalul Nicolae Alexei.

„Noi, un grup de tineri, cu studii și experiență în țările occidentale, am decis să aderăm la Partidul Legii și Dreptății (PLD), din necesitatea de a oferi cetățenilor Moldovei o alternativă reală la actualele partide politice, care în ultimii 25 ani au condus, pe rând sau în coaliții, aceasta țară, având rezultatele pe care le vedem și le simțim cu toții. Suntem deplin conștienți de faptul că lipsa alternativelor reale și încrederea scăzută în oamenii politici au înrădăcinat un sentiment de dispreț adânc și dezamăgire totală în întreaga clasă politică a țării”, a menționat Marin Ciobanu.

El a spus că ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova, este “o mizerie pe mai multe planuri, nu doar economic și politic, este corupție, minciună, șomaj și multă sărăcie”.

Partidul Legii și Dreptății a fost fondat la 25 iulie 1997. A fost succesor politic şi de drept al Partidului Dreptăţii Social-Economice. Face parte din lista partidelor inactive din Republica Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.