Maia Sandu: La Chișinău, corupții și oportuniștii promovează unirea la nivel declarativ

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La Chișinău, mesajul unionist este folosit de către cei care nu doresc nicio schimbare, fiindcă înţeleg că Unirea este irealizabilă în condiţiile actuale, susține fostul ministru al Educației, Maia Sandu.

În opinia acesteia, fără o stabilizare şi normalizare a societăţii moldoveneşti şi pe plan politic şi pe plan social o dezbatere normală pe tema unirii „pur şi simplu nu poate avea loc”.

„Şi ajungem într-o situaţie absolut tristă, când corupţii şi oportuniştii, care ar trebui să fie primii care să se teamă de Unire, o promovează la nivel declarativ. Unirea înseamnă mult mai mult decât nişte declaraţii şi marşuri”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru ziare.com.

Fostul ministru al Educației, care actualmente își construiește un proiect politic, susține că este nevoie de mai multe acțiuni concrete și mai puține declarații patetice.

„Dezideratul naţional poate fi atins prin nişte paşi concreţi şi fezabili în interesul oricărui cetăţean: crearea unui spaţiu informaţional unic, aceeaşi reţea de telefonie mobilă, mobilitate pentru cetăţeni, acces la fonduri europene etc. Unirea nu se aşteaptă şi nu se cere, ci se face prin muncă de zi cu zi”, a mai spus Maia Sandu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...