Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesaje din Piața Unirii de…

Mesaje din Piața Unirii de la Iași: este nevoie de o autostradă care să lege Moldova de restul țării și al Europei

Președintele României, Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au participat duminică, 24 ianuarie, la manifestarea de la Iași, organizată cu prilejul împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor.

În discursul său, Klaus Iohannis a declarat că este necesară o autostradă care să lege Moldova de restul tării și al Europei, iar acest obiectiv ar trebui să fie unul prioritar.

„Moldova suferă încă din cauza decalajelor economice. O autostradă care să lege Moldova de restul țării și al Europei ar aduce numeroase beneficii. În perioada următoare acest proiect ar trebui să devină prioritar.

Suntem la câțiva kilometri de frontiera cu Republica Moldova și cred că este un moment potrivit pentru a ne îndrepta gândurile către frații noștri de peste Prut. Istoria și limba comune contribuie la consolidarea identității și solidarității dintre statele noastre. Vă asigur că România sprijină cu tot ce este posibil aspirațiile europene ale Republicii Moldova și rămâne un partener de încredere”, a declarat președintele român.

Și premierul Dacian Cioloș a exprimat sprijinul Guvernului român pentru aspirațiile cetățenilor R. Moldova. Acesta a declarat că România este alături în acastă perioadă de provocări sociale și politice. În discursul său, Dacian Cioloș a afirmat că Guvernul pe care  îl conduce va valorifica ideea unirii.

„Frații de peste Prut trec prin profunde provocări sociale și politice. Suntem alături de ei în această perioadă și le reconfirm sprijin pe care Guvernul îl acordă aspirațiilor cetățenilor Republicii Moldova pentru o societate care să respecte adevăratele valori civice și europene.

În fiecare an, venim de 24 Ianuarie la Iași, pentru a evoca primul pas important în devenirea României moderne. Ideea sub care se desfășoară această sărbătoare este unire, o idee nobilă atunci, utilă și generoasă și acum. Unirea a făcut ca Principatele Române de acum 157 de ani să prindă forță în jurul unui proiect de țară. La un proiect de țară, pe alte coordonate, pornind de la alte premise, lucrăm și acum. Guvernul pe care îl conduc își propune să valorifice generoasa idee a unirii, în jurul unor principii generale și obiective larg împărtășite”, a menționat Dacian Cioloș.

Precizăm că astăzi se împlinesc 157 de ani de la Unirea principatelor din 24 ianuarie 1859. Sărbătoarea a fost marcată în Piața Unirii din Iași printr-un spectacol folcloric, parada militară și o Horă a Unirii. Politicienii au ținut discursuri și au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Foto: protv.ro