Actualitate

„Hora Unirii” la metrou şi în aeroport, astăzi, la Bucureşti

Astăzi, începând cu ora 11.00, Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti îşi întâmpină pasagerii cu „Hora Unirii” prin spectacolul oferit de ansamblul Doiniţa în terminalul Sosiri.

La metrou, la staţia Piaţa Unirii 2, susţine un concert de la ora 14.00 Ansamblu Folcloric „Cununa Carpaţilor”. Punctul central al spectacolului va fi „Hora Unirii”, în care călătorii vor fi invitaţi să se prindă.

„Hora Unirii” se cântă şi dansează pe 24 ianuarie, când se sărbătoreşte Unirea Principatelor Române din 1859, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Versurile aparţinând poetului Vasile Alecsandri au fost publicate pentru prima data în 1856, în „Steaua Dunării”, revista lui Mihail Kogalniceanu, titlul original fiind „Hora Unirei”. Muzica a fost compusa de Alexandru Flechtenmacher.

Tot duminică, un tren care pleacă de la Bucureşti spre Iaşi, de la ora 12.00, va fi remorcat de o locomotivă tricoloră şi numit „Trenul Unirii”. Garnitura va ajunge la Iaşi la ora 18.46. Aceeaşi locomotivă va remorca la întoarcere „Trenul Prietenia”, care vine din Republica Moldova, şi care va pleca în aceeaşi zi din Iaşi spre Bucureşti la ora 22.38.

Sursa: independent.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *