15:08:23 25.04.2024
Stiri

Expoziția GRANDIOASĂ, care a călătorit jumătate de glob, AJUNGE și la Chișinău

Social 24.01.2016 13:00 Vizualizări1137 Autor: Victoria Bortă
Expoziția GRANDIOASĂ, care a călătorit jumătate de glob, AJUNGE și la Chișinău


Pentru prima dată în Republica Moldova, va sosi cea mai vastă expoziție internațională dedicată operei marelui Leonardo Da Vinci. Expoziția va fi deschisă pe 1 februarie, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Compania australiană „Grande Exhibition” a creat unica și cea mai extinsă expoziție mobilă dedicată lui Leonardo da Vinci.

Elaborată în colaborare cu Muzeul „Leonardo da Vinci” din Italia, această expoziție îl reprezintă pe geniul Leonardo ca inventator, om de știință și inginer.

Expoziția cuprinde 200 de exponate care deja au călătorit pe jumătate de glob pământesc.

Toate exponatele sunt create de artizani italieni după manuscrisele pictorului, unde au fost folosite tehnici unicate și materiale din Epoca Renașterii.

Specialiștii au studiat mai mult de 6 000 de pagini de manuscrise a lui Da Vinci, au descifrat informații codate, erorile făcute intenționate și scrisul oglindit care artistul a aplicat pentru a lăsa toate invențiile sale în secret.

Expoziția „Invențiile Da Vinci” cuprinde mai multe exponate, dar și cele mai renumite manuscrise și notele de anatomie ale lui Da Vinci. O atenție specială este acordată secțiunii dedicate tablourilor pictorului.

În formatul 3D, vizitatorii vor vedea capodoperele „Mona Lisa”, „Cina cea de taină”, „Omul Vitruvian” și unica sculptură a artistului „Calul Sforta”, cunoscută mai mult precum „Calul lui Leonardo”.

Pentru a vizita expoziția, în zilele lucrătoare, adulții vor achita 100 de lei și copii - 80 de lei, iar în zilele de odihnă cu 10 lei mai mult.

Din momentul creării expoziției în 2006, aceasta a fost expusă vizitatorilor din USA, America Latină, Africa de Sud, Japonia, Rusia, Maria Britanie și Europa de Vest, fiind văzută de milioane de oameni din întreaga lume.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md