Andrian Candu: Anticipatele nu sunt o soluţie // VIDEO

Alegerile anticipate nu sunt o soluţie pentru Republica Moldova, iar o eventuală anulare a votului de învestire a Guvernului Filip ar fi una ilegală. Astfel a comentat astăzi în cadrul unui briefing preşedintele Parlamentului Andrian Candu revendicările protestatarilor.

Cu toate acestea, şeful Legislativului susţine că este deschis și în continuare la dialog cu liderii celor trei grupuri de protestatari.

„Am prezentat colegilor din majoritate revendicările protestatarilor și am încercat să identificăm care sunt mecanismele juridice de a declanșa alegerile anticipate. Am consultat mai mulţi juriști, inclusiv din Moldova, și am identificat că alegerile anticipate pot fi declanșate doar în cazul în care nu poate fi ales președintele Republicii Moldova, nu este învestit Guvernul timp de trei luni și în cazul neconvocării Parlamentului tot timp de trei luni”, a spus preşedintele Legislativului.

Andrian Candu a menționat că guvernul Filip a fost recunoscut pe plan internațional, iar acesta trebuie să acționeze rapid pentru a nu fi aprofundată criza economică, ce ar putea duce la formarea restanțelor la plăți.

În context, Andrian Candu a invitat luni la dialog liderii protestatarilor pentru a analiza aceste revendicări.

” Fac apel către cei trei lideri ale protestatarilor, dacă chiar le pasă de această țară, să se implice în determinarea priorităților pentru guvernare. Suntem gata să îi luam ca parteneri pentru a determina care sunt prioritățile guvernării și ce măsuri trebuie să luam pentru a face toate reformele necesare”, a spus Candu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.