Suma este una cu adevărat impresionantă, iar o echipă de club poate primi cel puţin 150.000 de euro pentru un jucător care va părăsi competiţia încă din faza grupelor, potrivit unor surse din cadrul FRF.

Deocamdată, nu au fost puse la punct toate amănuntele. Modalitatea efectivă în care se va face plata se va stabili la work shop-ul UEFA din 2 şi 3 martie.

În orice caz, banii acordaţi de UEFA cluburilor pentru jucătorii prezenţi la Euro reprezintă cu adevărat o miză, în special în cazul ţărilor în care fotbalul suferă din cauza problemelor financiare.

România se află în această situaţie şi orice venit adus de Campionatul European unui club se poate dovedi extrem de important. Un exemplu în acest sens este faptul că Dinamo a încercat să-l convingă pe Ciprian Marica să accepte oferta de a reveni în Ştefan cel Mare promiţându-i că va încasa toţi banii primiţi de club în cazul prezenţei atacantului la competiţia din Franţa.

Pentru Euro 2020, la care şi România va găzdui trei jocuri, fondul alocat de UEFA pentru echipele de club va creşte la 200 de milioane de euro. Asta pentru că o parte din banii încasaţi pentru drepturile TV vor fi redirecţionaţi către cluburi.