Candu: Să ne spună protestatarii cum putem declanșa alegerile anticipate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu există temei juridic pentru declanșarea alegerilor anticipate, iar solicitarea protestatarilor în acest sens nu poate fi respectată, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu.

Candu a răspuns astfel solicitărilor protestatarilor, solicitându-le totodată să elaboreze ei un document care să poată justifica declanșarea alegerilor anticipate.

„Ne-am întrunit în formatul majorității parlamentare. În prezent nu există temei juridic pentru declanșarea anticipatelor. Acest proces nu poate fi declanșat decât dacă se va eșua alegerea președintelui. Dacă însă reprezentanții protestatarilor pot formula argumente juridice pentru declanșarea alegerilor, noi suntem deschiși pentru a discuta”, a declarat Candu.

El i-a invitat luni, 25 ianuarie, pe liderii protestatarilor la discuții, pentru a avea un schimb de opinii în acest sens, dar și în legătură cu „alte revendicări”.

În opinia președintelui Parlamentului, „alegerile anticipate trebuie evitate, întrucât Republica Moldova are nevoie în acest moment de un Guvern care să salveze țara de un blocaj financiar”.

Totodată acesta a îndemnat protestatarii să „dea dovadă de calm” și să respecte legea, iar în timpul protestelor să nu „obstrucționeze activitatea altor cetățeni”.

Joi, în cadrul unei întrevederi, reprezentanții protestatarilor l-au anunțat pe Andrian Candu că singura lor revendicare în prezent este declanșarea alegerilor anticipate, întrucât actualul Parlament „nu mai are legitimitate”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...