Ultima oră

Procuratura sectorului Buiucani a dispus pornirea urmăririi penale agresarea unui jurnalist în timpul protestelor

Cauza penală a fost declanşată în baza plângerii depuse de cameramanul portalului de ştiri Today.md potrivit căruia, ar fi fost agresat şi deposedat de camera de filmat în timp ce filma protestele violente din 20 ianuarie din faţa Parlamentului.

Urmărirea penală pe acest caz este exercitată de Inspectoratul de poliţie Buiucani, care va investiga sub toate aspectele circumstanţele cazului şi va identifica persoanelor vinovate.

Pentru această infracţiune, norma penală prevede amendă de pînă la 20 mii lei cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de pînă la 5 ani.

Operatorul de imagine Today.md Nichita Perestoronin a fost deposedat de camera de luat vederi și de echipamentul de transmisiune Live. Conform spuselor acestuia, cel care i-a smuls echipamentul este șeful autoproclamatei Gărzi Populare a Platformei DA, Anatol Macovei. Nichita Perestoronin a mai fost agresat de un alt militant al Platformei DA la finele anului trecut, iar pentru loviturile primite atunci cu pumnii și cu picioarele Nichita a avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *