Filip a dispus invitarea misiunii FMI la Chișinău

Una din primele dispoziții ale noului premier Pavel Filip la ședința de debut a guvernului a fost invitarea misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) la Chișinău pentru a continua negocierile în vederea semnării unui acord.

El s-a adresat Cancelaria de Stat ca în mod urgent să pregătească o scrisoare către FMI. ”Multe din precondițiile care au fost discutate în mod tehnic au fost practic rezolvate. Mai este cu guvernatorul Băncii Naționale, dar am toată încrederea că și această problemă poate fi depășită”, a declarat Pavel Filip.

Premierul Filip a precizat că un acord cu FMI ar contribui la asigurarea stabilității financiare a Republicii Moldova. ”De aceea trebuie deja să pregătim terenul pentru a invita misiunea FMI să vină în Republica Moldova astfel încât să avem un acord semnat cu Fondul, care, de fapt, ar însemna și o stabilitate financiară pentru viitor”, a punctat Pavel Filip

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.