Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrian Candu susține că învestirea…

Andrian Candu susține că învestirea Guvernului Filip este legală

Andrian Candu, președintele Parlamentului, susține că Guvernul Filip este legal și nu există temei să fie retras votul oferit ieri, de către cei 57 de deputați.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri a fost o depășire. Persoanele care au acționat aducând anumite pagube materiale vor trebui să răspundă în fața legii, dar asta nu înseamnă că vor fi supuse persecuțiilor. S-a pus la îndoială legitimitate Guvernului. Faptul că Guvernul a fost numit deja este un lucru bun. Este un Guvern pe care noi îl considerăm destul de technocrat. Credem că merită să aibă la dispoziție măcar 100 de zile”, a declarat Andrian Candu după întâlnirea cu organizatorii protestelor.

Amintim că ieri, 20 ianuarie, a avut loc ședința fulger, în cadrul căreia a fost votat Guvernul Filip, trecând peste runda de întrebări și răspunsuri. Ședința de învestire a noului guvern a durat doar 30 de minute.

Menționăm că PSRM a depus o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la con­tes­ta­rea pro­ce­du­rii de înves­tire a Guver­nu­lui.