Federica Mogherini: UE îndeamnă la calm

Coordonatorul Politici Externe Europene, Federica Mogherini, a semnat o declarație în care îndeamnă protestatarii de la Chișinău la calm.

“În urma votului de astăzi pentru un nou guvern în Parlamentul Republicii Moldova și a demonstrațiilor care au decurs de la acest eveniment, Uniunea Europeană indeamnă la calm și reținere din partea tuturor. Încurajăm toate părțile interesate din țară să se angajeze într-un dialog pentru a găsi, împreună, o cale de urmat pentru Republica Moldova. Înaltul Reprezentant / Vicepreședinte Federica Mogherini este în strâns contact cu Delegația UE la Chișinău și urmează îndeaproape situația”, se arată în comunicat.

Anterior Ambasada SUA și cea a României de la Chișinău au lansat comunicate de presă cu mesaj asemănător.

Menționăm că protestul de la Parlament continuă. Manifestanții sunt nemulțumiți de votarea lui Pavel Filip în funcția de premier. Au apărut mai multe altercații între protestatari și cordonul de polițiști.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.