Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Sturza îi cere lui Nicolae…

Sturza îi cere lui Nicolae Timofti să iasă în fața națiunii

Ex-candidatul la funcția de premier, Ion Sturza a făcut  un apel către protestatari pentru a manifesta pașnic, democratic și legal. Sturza  a publicat un mesaj pe pagina sa de socializare în care cere și președintelui Nicolae Timofti să iasă în fața națiunii cu „un mesaj de îndemn la calm”.

„Stimați concetățeni,

da, suntem umiliți, jefuiți, trădați. Oligarhii și-au consolidat poziția de capturare a statului moldovenesc. Avem o guvernare ilegală, născută prin fraudă și corupere. „Partenerii” au făcut o opțiune „geostrategică”, în detrimentul interesului oamenilor simpli. Și totuși, vă îndemn la calm și rațiune. Să manifestăm pașnic, democratic și legal.

Să nu uităm: clădirile instituțiilor statului sunt un bun al tuturor,
iar polițiștii sunt frații și copiii noștri.

Vom învinge necuratul cu lumina înțelepciunii. Îi vom „rade” la
alegeri, alegeri anticipate!

Îi cer garantului Timofti, înainte de a „pupa” Constituția și a pleca la culcare, să iasă în fața națiunii cu un mesaj de îndemn la cam. Îi sugerez reprezentantului sponsorului „guvernării stabile”, domnului James Pettit, să iasă de urgență în fața moldovenilor cu garanții că jocurile „geostrategice” ale băieților „mari” nu vor fi făcute în detrimentul oamenilor simpli și nu vor susține oligarhia coruptă.

Noi vom învinge, dar calm și cu demnitate!

Ion Sturza, unul dintre voi!”