Ion Sturza îi cere lui Nicolae Timofti să iasă în fața națiunii cu un mesaj de îndemn la calm

Ex-premierul Ion Sturza a făcut un îndemn la calm și rațiune, cerându-i preşedintelui Nicolae Timofti să iasă în fața națiunii cu un mesaj de îndemn la cam. . „Să manifestăm pașnic, democratic și legal”, a scris pe pagina sa Facebook ex-premierul, precizând că „guvernanţii vor fi „raşi” la alegeri, alegeri anticipate”.

Astfel, Sturza a menţionat că clădirile instituțiilor statului sunt un bun al tuturor,iar polițiștii sunt frații și copiii noștri.”Vom învinge necuratul cu lumina înțelepciunii”, a adăugat el.

„Îi cer garantului Timofti, înainte de a „pupa” Constituția și a pleca la culcare, să iasă în fața națiunii cu un mesaj de îndemn la cam. Îi sugerez reprezentantului sponsorului „guvernării stabile”, domnului James Pettit, să iasă de urgență în fața moldovenilor cu garanții că jocurile „geostrategice” ale băieților „mari” nu vor fi făcute în detrimentul oamenilor simpli și nu vor susține oligarhia coruptă”, se arată în postarea lui Ion Sturza.

Citiţi mai jos postarea lui Ion Sturza:

Stimați concetățeni,
da, suntem umiliți, jefuiți, trădați. Oligarhii și-au consolidat poziția de capturare a statului moldovenesc. Avem o guvernare ilegală, născută prin fraudă și corupere. „Partenerii” au făcut o opțiune „geostrategică”, în detrimentul interesului oamenilor simpli. Și totuși, vă îndemn la calm și rațiune. Să manifestăm pașnic, democratic și legal.
Să nu uităm: clădirile instituțiilor statului sunt un bun al tuturor, iar polițiștii sunt frații și copiii noștri.

Vom învinge necuratul cu lumina înțelepciunii. Îi vom „rade” la alegeri, alegeri anticipate!

Îi cer garantului Timofti, înainte de a „pupa” Constituția și a pleca la culcare, să iasă în fața națiunii cu un mesaj de îndemn la cam. Îi sugerez reprezentantului sponsorului „guvernării stabile”, domnului James Pettit, să iasă de urgență în fața moldovenilor cu garanții că jocurile „geostrategice” ale băieților „mari” nu vor fi făcute în detrimentul oamenilor simpli și nu vor susține oligarhia coruptă.

Noi vom învinge, dar calm și cu demnitate!

Ion Sturza, unul dintre voi!

Moldova.ORG reaminteşte că mii de persoane protestează astăzi în faţa Parlamentului, după şedinţa de învestire a Guvernului Pavel Filip. Aceştia scandează “Noi suntem poporul!”, “Jos Mafia!” , “Unire!”, cerând alegeri anticipate. Protestatarii au forţat uşa din spate a Parlamentului şi au intrat în clădirea Legislativului.

protest

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.