Referindu-se la noul Partid Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”, la proiectul politic iniţiat de Maia Sandu şi la activitatea politică a lui Ion Sturza, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, James Pettit, a declarat că acestea sunt feţe noi de care Republica Moldova are nevoie. 

„Cred că noile mişcări politice pot avea un rol extraordinar. Ei sunt noi feţe de care Republica Moldova are nevoie. Republica Moldova are nevoie de ceva nou. Chiar dacă aceştia nu participă la conducerea ţării, acest lucru nu exclude influenţa lor. În Republica Moldova există foarte mulţi oameni talentaţi care doresc să facă lucruri bune”, a declarat ambasadorul. 

În context, directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, a spus că ţara are nevoie de o nouă elită politică. „Societatea doreşte noi lideri, doreşte o elită nouă. Elita actuală a pierdut toată încrederea”, a menţionat Barbăroşie. 

Amintim că Partidul „Forţa Poporului” a fost redenumit în Partidul Politic „Platforma Demnitate şi Adevăr”, iar noul preşedinte al mişcării politice a fost ales reprezentantul mişcării protestatare, Andrei Năstase. Fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, a anunţat că creează un partid politic, declarând că dacă nu vom schimba clasa politică actuală, riscăm să pierdem şi puţinul care ne-a mai rămas.