Cătălin Josan, pentru presa din România: Lucrurile nu sunt deloc bune în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lucrurile nu sunt deloc bune în Republica Moldova și totul din cauza corupției, a declarat artistul Cătălin Josan în cadrul unei emisiuni de la postul TV din România B1.

„Situația este foarte complicată în Republica Moldova. Ideea principală este că toate instituțiile de stat sunt acaparate de un om, un oligarh cu foarte mulți bani. Multă lume din Republica Moldova își dorește alegeri anticipate, dar se dorește ca acestea să nu aibă loc din cauza influenței de care am precizat. Aceste partide alese de noi au decăzut și s-a demonstrat că parcursul european nu are nicio legătură”, a spus Cătălin Josan.

Artistul mai spune că această situație nu este una recentă, ci una care durează de câțiva ani în Republica Moldova.

„Din păcate, această situație nu este de acum, este de câțiva ani. Deși multă lume consideră acest parcurs european adevărat, după mulți ani de tranziție, se pare că cei care se ascund după această denumire de Uniune Europeana nu au nicio legătura cu aceasta, mai ales că Procuratura, Curtea Constituțională sunt controlate, iar cetățenii nu sunt protejați de nimeni. Acum se încearcă ca unul din lideii unui partid, care este dirijat din urmă de acest individ, care se numește Plahotniuc, care este foarte cunoscut în Repuiblica Moldova și care este foarte blamat de cetățeni”, a precizat artistul.

Acesta a specificat, în încheiere, că face apel la instituțiile media pentru a face cunoscută situația din Republică pentru ca situația să înceapă să fie soluționată.

„Problema cea mai mare este că de fiecare dată vreau să fac apel la organisme organizaționale pentru a atrage atenția la ce se întâmplă în această țară. Fac apel la instituțiile media pentru a ști de unde se informează pentru că multe trusturi de presă sunt cumpărate”, a încheiat Cătălin Josan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...