Ultima oră

Rusia refuză desecretizarea arhivelor KGB

Comisia pentru Protecția Secretului de Stat din Rusia (CPSS) a declarat că informațiile cu privire la activitatea KGB, începand cu 1917, „rămân actuale” și publicarea lor ar putea afecta securitatea națională a Rusiei, scrie Unian.

Despre campania in favoarea declasificarii arhivelor KGB a povestit reprezentantul „Komanda 29” Alexandr Ţîgankov. Potrivit lui, după ce petitia privind deschiderea arhivelor KGB de pe site-ul Change.org a adunat mai mult de 50 de mii de semnături, aceasta a fost trimisă Comisiei interdepartamentale pentru protecția secretului de stat. De acolo a venit răspunsul.

„În concluziile Comisiei Interdepartamentale sunt enumerate informațiile despre forțele și mijloacele activitatii de informatii, contra-informații și activitatea operațională-investigatorie, precum și activități în domeniul contracararii terorismului în perioada indicata (1917-1991) „, se arata în răspunsul CPSS. „Aceste informații isi mentin importantă de actualitate, iar distributia lor va aduce atingere securității Federației Ruse, de aceea necesită prelungirea perioadei in care sunt secretizate”.

CPSS a subliniat că nu există informații relevante despre represiunile comuniste, acestea fiind declasificate anterior.
 
Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *