15:39:22 25.04.2024
Stiri

Lui Usturoi nici gura nu-i miroase. „Organizatorul” mitingului în susținerea lui Plahotniuc, activist PD. Fondatorul – activist al lui Oleinic

Social 19.01.2016 14:34 Vizualizări4679 Autor: Raisa Lozinschi
Lui Usturoi nici gura nu-i miroase. „Organizatorul” mitingului în susținerea lui Plahotniuc, activist PD. Fondatorul – activist al lui Oleinic Facebook
Igor Usturoi, vorbitor la un eveniment al PD


Asociația Obștească „Garlem”, care a organizat mitingul de susținere a lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier pe 13 ianuarie, când oamenii au fost aduși organizat în centrul capitalei, vrea să zădărnicească protestele din ziua votării Guvernului Filip în Parlament.

Asociația a expediat Primăriei Chișinău o solicitare prin care cere să ocupe scuarul Parlamentului pentru două săptămâni, în perioada 19-31 ianuarie curent. Adică, exact acolo unde vor să protesteze socialiștii, activiștii lui Renato Usatîi și ai Platformei civice „Demnitate și Adevăr” împotriva învestirii Guvernului Filip.

Igor Usturoi și Eugen Polev, care semnează documentul, își motivează cererea prin faptul că circa 20 de mii de oameni vor ieși la miting în susținerea votării și aprobării programului de guvernare și a componenței nominale a viitorului Guvern.

Asociația Obștească „Garlem” a fost înregistrată în Registrul de Stat al Organizațiilor Necomerciale pe 13 ianuarie 2012, iar conducătorul acestuia figurează Ian Lisnevschi, președintele organizației de tineret „Liderii” a Partidului Popular din Republica Moldova, condus de Alexandru Oleinic.



Curios este că domeniile de activitate declarate ale asociației sunt sportul, turismul și educația (!).

Totuși, în solicitarea depusă la Primăria Chișinău este semnată de Igor Usturoi și Eugen Polev.

Usturoi este nimeni altul decât președintele Organizației municipale a Tineretului Democrat, care a fost pe locul 41 în lista electorală a democraților pentru alegerile din 30 noiembrie 2014. Dat fiind faptul că actualul candidat la funcția de premier, Pavel Filip, este șeful organizației municipale a PD, Usturoi apare foarte des în poze lângă acesta.


Într-un interviu acordat anterior, Usturoi avea numai cuvinte de laudă la adresa șefului său: „Fac parte din echipa municipală a PD, condusă de către dl. Pavel Filip. Vreau să vă spun că dumnealui este un politician care pune accent pe rezultate. Este un om deosebit, un bun profesionist, inovativ care ştie să aprecieze potenţialul tinerilor şi să-l dezvolte. Și cred că este un model de succes pentru mulți tineri din Republica Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md