Ultima oră

Trei cetăţeni ai Republicii Moldova au fost REŢINUŢI pentru că au luptat în estul Ucrainei

Unul dintre învinuiţi a fost reţinut pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în momentul în care intra pe teritoriul ţării.

Potrivit informaţiilor, în intervalul lunilor decembrie 2014 – ianuarie 2015, acesta s-a înrolat şi a participat, în calitate de mercenar, într-o formaţiune armată din autoproclamata republică populară Lugansk.

Find audiat de procurori bărbatul a recunoscut cele incriminate, dezvăluind numele celor care i-au organizat înrolarea în respectiva formaţiune militară.

Astfel, procurorii, de comun cu ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate au reţinut încă două persoane, învinuite că ar fi asigurat angajarea mercenarului. Având suspiciuni cu privire la racolarea de către învinuiţi şi a altor persoane, în calitate de mercenar, la luptele din sud-estul Ucrainei, Procuratura şi Serviciul de Informaţii şi Securitate întreprind acţiunile necesare pentru identificarea şi reţinerea celor implicaţi în acţiuni criminale.

Din anul 2014 pînă în prezent, 5 persoane au fost condamnate pentru acţiuni similare. În prezent, alte 7 persoane continuă să fie cercetate penal, iar 4 persoane au fost deferite justiţiei.
 
Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *