De la primele ore ale dimineţii, la biserica Sfântul Pantelimon din Chişinău, enoriaşii s-au adunat pentru a asista la slujbă şi pentru a lua apă sfinţită. Prin binecuvântarea preotului şi cufundarea sfintei cruci în vasul liturgic, apa devine sfinţită.

„Ajunul Botezului semnifică pregătirea pentru însăşi sărbătoarea de Bobotează care se sărbătoreşte mâine şi se săvârşesc slujbe speciale şi se termină cu sfinţirea apei. Sărbătoarea Bobotezei are un specific mai aparte este orânduit de sfânta Biserică ca în aceste 2 zile să se sfinţească apa ca toată lumea să dovedească să primească apă sfinţită. Agheasma mare se păstrează bine închisă, la un loc curat, de obicei la icoane şi trebuie să o folosească cu grijă, dimineaţa înainte de mâncare, să se spele puţin cu agheasmă în momentele în care omul se simte tulburat bolnav, această apă este tămăduitoare”, a declarat parohul bisericii Sfântul Pantelimon.

În Ajunul Bobotezei credincioşii respectă post negru. Ei consideră că cine posteşte în această zi va avea noroc tot anul. Slujbe de sfinţire a apei vor mai avea loc mâine şi poimâine.